Szigetszentmiklós
közvilágításának
energiatakarékos
átalakítása

Projekt bemutatása

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott KEOP-5.5.0/K/14-2014-0021 azonosítószámú Szigetszentmiklós közvilágításának energiatakarékos átalakítása elnevezésű projekt megvalósítására 226 691 190 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.
A projekt keretében alapvető cél Szigetszentmiklós területén az energiahatékonyság és az energiatakarékosság megvalósítása a közvilágítás korszerűsítésével. A pályázat segítségével modernizáljuk a jelenlegi berendezések jelentős részét, korszerű és energiatakarékos LED világítással látunk el közutakat. A fejlesztés során összesen 2442 db lámpatest/izzó kerül korszerűsítésre a településen.
A közvilágítás energiatakarékos átalakításával garantálható a közköltségek csökkenése és az energiahatékonyság növelése, továbbá a korszerű LED világításnak köszönhetően javulni fog a közbiztonság is, mivel a lámpák színhűsége és fényerőssége magasabb.
A korszerűsítés keretén belül a régi, illetve jelenleg magas fogyasztással üzemelő Kompakt 36/45 és Natrium 70 Watt izzókat cseréljük le.
A projekt során célunk a villamos-energia vételezés nagymértékű csökkentése, melynek eredménye az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése. A közvilágítás korszerűsítésével a meglévő lámpatestek cseréje során nem állítunk fel új oszlopot, kizárólag lámpatestet váltunk ki új, mai igényeknek megfelelő lámpatesttel.

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata
2310 Szigetszentmiklós, Kossuth Lajos u. 2.
Postacím: 2311 Szigetszentmiklós, Pf. 40
Telefon: 06-24/505-505 - Fax: 24/505-500
www.szigetszentmiklos.net